top of page

30-åringen Newsec vill förändra branschen tillsammans med kunderna

Newsec Asset Property Management har varit kund hos Uniguide i drygt ett år. Vi tog ett möte för att lära oss mer om verksamheten.

"Vår vision är att förändra fastighetsmarknaden. Då är nära och personliga kundrelationer viktiga", säger Maria Fedor, Custom Support Manager.


Newsec bildades för 30 år sedan och är norra Europas största aktör inom fastighetsförvaltning. Företaget erbjuder marknaden fem olika tjänsteområden, varav Asset Property Management är ett. Företaget äger inga egna fastigheter utan sköter förvaltningen på uppdrag av kunder. Sammantaget hanterar Newsec över 3 000 fastigheter i Sverige. Störst volym finns på bostadssidan där Newsec är kontakten för ca 12 000 bostadshyresgäster.


Uniguide levererar sedan ca ett år tillbaka tjänsterna svarstjänst och felanmälan till Newsec Asset Property Management, som ett komplement till företagets egna kundserviceverksamhet.


"Genom att ha ett eget team här i kombination med att låta Uniguide stötta oss erbjuder vi bästa möjliga support för våra kunders kunder. Vår vision är att förändra fastighetsbranschen genom nära och personlig service", förklarar Maria Fedor.


Maria menar att de som arbetar med service till olika kundgrupper behöver tänka på och förstå helheten. AI är något alla branscher i hela världen just nu anpassar sig till, även Newsec, men Maria menar att det personliga mötet aldrig kan ersättas av teknisk innovation fullt ut.


"Det uppstår alltid situationer där människan behövs för att lösningsgraden i ett serviceärende ska bli så hög som möjligt", säger Maria.


Newsec Asset Property Management har sitt kontor i klassiska Münchenbryggeriet på Söder Mälarstrand (bilden nedan). Företaget, som har 2 700 medarbetare i sju länder, firar 30 år under 2024. Sverige är största marknaden.



35 views0 comments
bottom of page