top of page

Uniguide fyller 25 år - ta del av Kaisas och Jannes minnen


Uniguide fyller 25 år 2024 och det ska vi givetvis fira. Resan från lilla Burgsvik till Visby och Eskilstuna har varit spännande och innehållsrik. V vi tog ett snack med två trotjänare som tillsammans jobbat på företaget i nästan 30 år, Kaisa Kivioja och Janne Lindkvist.Uniguide började sin verksamhet i Burgsvik på södra Gotland 1999. Då hjälpte Uniguide kunder och konsumenter att handla på internet. Med tiden kom Uniguide att erbjuda service på telefon som ett traditionellt callcenter och inom kort lades kundtjänst och svarstjänst till erbjudandet. Idag är Uniguides kärnverksamhet kund- och svarstjänst men företaget kan också utveckla tekniska tjänster och applikationer.


När verksamheten växte och kunderna blev både fler och mer varierande beslutade dåvarande ledningen att flytta till Visby 2008. Idag finns Uniguide ett stenkast från Almedalen och Botaniska trädgården, i en fastighet som ägs av fastighetsbolaget Ladingen, en av kunderna till Uniguide.


"Jag kommer ihåg att vi i början använde vanligt papper för att ha koll på hur många samtal vi tagit för respektive kund. Idag har vi egna system som alla är integrerade med varandra och som vår duktiga IT-avdelning byggt", berättar Kaisa.


Bland kunderna finns flera kända varumärken och Kaisa blir stolt när hon tänker tillbaka på de kunder Uniguide har och har haft genom åren.


"Det roligaste är att så många kunder valt att stanna hos oss i över tio år och i vissa fall ännu längre. Det kan bara betyda att vi levererar tjänster med hög kvalité med personlig touch", säger Kaisa.


Janne Lindkvist är dalmasen från Enviken utan för Falun. I unga är hängde han med en kille som skulle bli en av Sveriges mest folkkära artister; Lasse Berghagen.


"Det stämmer. Han kom från grannsocken Svärdsjö. Vi åkte skidor och A-Ford tillsammans", minns Janne.


När Janne skulle flytta till Gotland 1987 för att studera fick han veta att han inte behövde ta med vinterkläder.


"Men vintern 1987 är en av de värsta Gotland upplevt, massor av snö! Men jag har blivit kvar. Jag har alltid trivts här, både på ön och på Uniguide, säger Janne som började på företaget 2008".


Janne minns att han till en början tillhörde vikariepoolen och att en av de första kunderna han jobbade med var en av de största tv-kanalerna i Europa. Sedan 2010 har han varit anställd som kundtjänstmedarbetare.


"Jag har alltid trivts väldigt bra på Uniguide. Företaget har utvecklats till det bättre, särskilt sista två åren. Idag är vi ett sammansvetsat gäng med en ledning som bryr sig om medarbetarna och får dem att känna sig uppskattade. Inte en enda dag har det känts kämpigt att gå till jobbet", säger Janne.


Efter ett nästan 50 år långt arbetsliv går Janne i pension strax innan midsommar. Han har inga planer på att flytta tillbaka till fastlandet.


"Nej inte alls. Jag är rotad här. Gotland är lite som Dalarna. Ingen stress och fin natur, skön lunk helt enkelt".100 views0 comments

Comments


bottom of page